woom bikes

Woom Helm

Kinderen hebben hun eigen hoofd – en daarvoor hebben we de juiste helm. De vormen en verhoudingen van kinder- en volwassenehoofden zijn verschillend. Daarom heeft woom zelf een helm ontworpen naar de behoeften van kinderen.

Dit betekent een bijzonder diepgetrokken helmschaal ter bescherming van het voorhoofd, de slapen en het achterhoofd, een eenvoudig te gebruiken magneetsluiting, optimale ventilatie en fijnafstelling door middel van verwijderbare pads en een draaisluiting. Een uniek veiligheidskenmerk is het flexibele vizier, dat dient als extra stootbescherming!

In 3 maten

48-53 cm (Small) | 52-56 cm (Medium) | 55-60 cm (Large)

 

Helm Woom 31 Oktober 20176211
Kopie van De juiste pasvorm
De juiste pasvorm

De vorm en de verhoudingen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderhoofdjes.

Veiligheid voorop
Veiligheid voorop

Door de verlengde helm wordt het voorhoofd en het achterhoofd maximaal beschermd.

Goed ventilatie woom helm
Goede ventilatie

Grote ventilatieopeningen zorgen voor en lekker koel hoofd.

Fidlock sluiting
Fidlock® sluiting

Met een hand te sluiten. Zelfs met handschoenen aan.

Vizier woom helm
Vizier

Speciaal ontworpen vizier voor maximale bescherming vann het gezicht.

Reflecterende logo
Maximaal zicht

Door het reflecterende Woom logo, is jouw kind ook in het donker goed zichtbaar.

woom helm vizier

Vizier

Het speciaal ontwikkelde vizier biedt bescherming tegen regen en zon en helpt ook gezichtsblessures te voorkomen. Maximale demping komt van de combinatie van een niet-giftig elastomeer met een honingraatachtige structuur. Veiligheid eerst!

woom helm fidlock

Fidlock Magneet Sluiting

Fidlock® magneet sluiting
Met de kindvriendelijke magneetsluiting kunnen kinderen hun helm veilig sluiten en openen, zelfs met één hand en met handschoenen aan. En nooit meer dat velletje er tussen!!

woom helm reflectie

Reflecterend logo

Het Woom-logo op de helm is gemaakt van een speciale reflecterende plakfolie, wat zorgt voor meer zichtbaarheid en dus meer veiligheid in het donker en bij schemer.

woom helm ontwerp

Ontwerp

De hoogwaardige buitenkant is direct versmolten met de binnenlaag (in-mold constructie), wat de helm een ​​laag gewicht en een bijzonder robuuste structuur geeft. Een tweede in-mold laag aan de onderrand dient als randbescherming en verhoogt de duurzaamheid van de helm. Robuust, licht, duurzaam. Check, check, check.

woom helm verstelbaar

Verstelsysteem

Door het interne verstelsysteem (draaiknop) kan de helm verder worden afgestemd op de hoofdomtrek – voor nog meer comfort en veiligheid. De grote, gemakkelijk te hanteren draaiknop aan de achterkant van de helm kan eenvoudig door het kind zelf worden bediend. Je hebt er geen omkijken naar. 

woom helm binnenvoering

Binnenvoering

Onze helm wordt geleverd met twee sets pads van verschillende diktes (3 mm en 6 mm). Deze kunnen naar wens worden gecombineerd voor een comfortabele pasvorm. De kussens zijn gemaakt van zacht, absorberend materiaal en kunnen gemakkelijk worden verwijderd om te wassen.

woom helm bandjes

Ronde bandjes

De chique koorden hebben al de perfecte lengte en zitten precies op de goede plek. Dankzij hun ronde vorm kunnen ze niet verdraaien en verhogen zo het draagcomfort.

woom bikes

De juiste maat  

Omdat een helm echt goed op je hoofd moet zitten voor comfort en veiligheid, moet deze zeker niet te krap of te ruim zijn. Het bepalen van de juiste maat is belangrijk.
Zit je helm te ruim dat gaat die klapperen op je hoofd wat heel erg vervelend is. En is de helm te krap dan drukken de randen op je hoofd, wat niet niet fijn is.
In beide gevallen is de bescherming verre van optimaal.

  1. Neem de tijd……
  2. Zorg voor een meetlint, zo een uit de naaidoos (en niet een rolmaat ;-), heb je er geen dan kan je ook een touwtje gebruiken om de maat op te nemen en later na te meten. Anders hebben ze in de bouwmarkt of Ikea ook van die papieren meetlinten ook erg handig maar let op deze kunnen weer een scherp randje hebben……
  3. Meet het hoofd op 2 cm boven de wenkbrauwen en net boven de oren. Let op dat er geen vlechten staarten etc. in het haar zitten.
  4. Bepaal de juist maat van de helm aan de hand van de maattabel. ( de maten zijn vrij precies genomen van de helmen dus om 2cm een grotere helm kopen dan koop je een te grote helm.

woom bikes

Wel of geen helm? 

Heel vaak krijg ik de vraag of een helm nodig is…. Op deze vraag geef ik nooit antwoord, wat commercieel gezien natuurlijk dom is….. Maar ik laat deze keuze bij de ouders. Mijn eigen kinderen hebben bij het dagelijks gebruik van de fiets geen helm op (boodschapje, naar school, muziekles, rondje fietsen) maar wel op fietsvakantie en tijdens het mountainbiken.  Voor elke ouder geldt, maak hier in je eigen afweging en keuze. 

Uiteraard is het veiliger om met een helm op te fietsen. En de helmen die wij aanbieden zijn echt goed. Er is zeer goed nagedacht over deze Woom Helm. Door de verschillende maten is de pasvorm perfect. De helm is licht, sterk en ziet er ook nog eens goed uit.

woom bikes

Accessoires

kleine spaak logo

Je bent van harte welkom, maar wij zijn alleen open op afspraak. Dus mail ons eerst even dan kunnen we er voor zorgen we er voor dat we aanwezig zijn.

Een afspraak maken kan ook door de week. Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, en vrijdag zijn we vaak aanwezig, dit zijn de ideale dagen om een afspraak te maken. We hebben meer tijd dan de zaterdag.  de middag na school of een studiedag gebruiken veel van onze klanten om langs te komen.

Op zaterdag is het vaak wat drukker en werken we met afspraken op het hele uur. maak voor de zaterdag optijd je afspraak.

Voor vragen, een afspraak maken of meer informatie  mail ons gerust. Nemen we de telefoon niet op, dan zijn we misschien op dat moment zelf wel aan het fietsen, laat een bericht achter en we bellen je terug!

Pieter en Cynthia Wagemakers
Laan der Verenigde Naties 28
3844 AG  Harderwijk
Tel 0616816443

e-mail: info@dekleinespaak.nl

 

bdm 20190524 0014 Edited
Winkelmand
There are no products in the cart!
Winkel verder
0
×

Hoi...

Voor eenvoudige vragen. Stuur een Whatsapp.
Of stuur een e-mail naar:  info@dekleinespaak.nl

×