de kleine spaak

Vakantie 2015
Ronde van Zwitserland

2015 Rondje Zwitserland Zomer 2015 hebben wij met de kinderen (5 en 8 jaar) een rondje Zwitserland gefietst.

De route:  Gebruikt  gemaakt van Veloland Schweiz 2 Rhein  route →Basel – Schaffhausen – Bodensee – liechtenstein – Chur –  Disentis – Oberalppass  – Andermatt – 1 Rhone route → Furka tunnel – Brig – Sion – meer van Geneve 9 Seen route → Vevey – Bulle – Gstaad – Zweisimmen Zwitserland prachtig fietsland, mooie uitzichten.

Ook in Zwitserland kun je relatief vlak fietsen. Goede voorzieningen, grote speeltuinen onderweg! Route met veel water: rivieren/ beekjes en meren. De bergen dichtbij. Tijdens de route kun je onderweg op meerdere plekken kiezen of je gaat klimmen of dat je de trein neemt.

1 2

Onze dochter van 8 fietst zelf op een Frogbikes. Onze zoon van 5 heeft een Frogbikes achter de Follow-me.

3 4

Ons beginpunt was Basel (met de nachttrein naar toe gegaan) We hebben het routeboekje Fietsen door Zwitserland van Luc Oteman gebruikt tot aan Meer van Geneve.

5 6

We zijn gestart met de Rheinthal-Radweg. Een autoluwe route. Veelal goede paden. Het eerste stuk van de route volgden we dus de Rijn. Je fietst dan op de grens tussen Duitsland en Zwitserland. Het begin van de route is relatief vlak. Mooie uitzichten over de bergen. Via Schaffhausen en mooie dorpjes. Langs de Bodensee.

7 8
Na Chur begint het stevig te klimmen en zijn wij de uitdaging aangegaan om de Oberalppass op te gaan (2048m) We hebben dit in meerdere dagen gedaan in kleine etappes, camping op 600m, dag er na op 1000 m, daarna 1400m en de laatste dag de pass over. En gelukt! Op deze manier was het goed te doen.

9 10 11 1213 14 15

Na de Oberalppass daal je af naar Andermatt. Mooie afdaling met prachtig zicht op Andermatt. De route gaat dan via de Furkapass, wij hebben er voor gekozen niet over de Furkapass te gaan (2431m) maar er met de trein onderdoor te gaan.

16 17 18

De route gaat dan verder langs de Rhone. Via Brig, Sion, Martigny en dan langs het meer van Geneve. Ook langs de Rhone is het weer relatief vlak, maar ’t gaat wel wat op en neer.

19 20

De paden zijn over het algemeen goed. Af en toe een uitzondering, waarbij er grote stenen op het pad liggen of je ineens een steile korte klim hebt. Overnachten doen we op Campings deze zijn er overvloed.

21 22

Bij het meer van Geneve zijn wij van de route afgegaan bij Vevey. Daar hebben we route 9 van Veloland Schweiz opgepakt. Ook hier een stuk relatief vlak met enkele klimmetjes, maar zeer mooie uitzichten over het alpenlandschap. We hebben gefietst tot aan Zweisimmen, van daaruit met de trein naar Zurich om daar weer op de nachttrein terug naar huis te stappen.

23 24 25 26

Officieel dealer van:

woom kinderfiets
Kopie van Konabikes officieel dealer De Kleine Spaak
pyrobikes
frog bikes kinderfiets
FollowMe
toutterrain
Winkelmand
There are no products in the cart!
Winkel verder
0
×

Hoi...

Voor eenvoudige vragen. Stuur een Whatsapp.
Of stuur een e-mail naar:  info@dekleinespaak.nl

×