Het gaat allemaal om de balans. Zodra de kids dit onder de knie hebben, kunnen ze echt makkelijk de stap maken naar het echte fietsen. En dat zonder zijwieltjes.
Zodra kinderen leren lopen, is dit een mooie kans om ze te interesseren voor fietsen. De beste plaats om dit te doen is in een omgeving waar al andere kinderen op twee wielen rondvliegen. Terwijl ze kijken, worden kinderen nieuwsgierig en willen ze het zelf proberen. Kinderen onder druk zetten heeft geen zin. Laat ze in plaats daarvan zelf beslissen wanneer het juiste moment is gekomen om op een loopfiets te springen. Met een laag zadel en een hoog stuur lijkt fietsen op een loopfiets heel erg op wandelen. Langzaam maar zeker worden krijgen ze meer zelfvertrouwen. En voor je het weet sjezen ze weg met de loopfiets.

Een goede plek om te leren is op een zachte afdaling, ver weg van het verkeer en andere dingen die mogelijk stress veroorzaken. Zelfs als kinderen intuïtief hun voeten gebruiken om te remmen, is dit het juiste moment om ze te leren hoe ze een handrem veilig en effectief kunnen gebruiken. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om over te stappen op een trapfiets. En voor de veiligheid kan jouw kind natuurlijk een passende helm op doen.

Stap 1: lopen

Met hun benen aan weerszijden van de loopfiets en hun handen aan het stuur zetten kinderen hun eerste stapjes in de wielerwereld. Kinderen leren het beste door anderen te kopiëren, dus pak de nieuwe loopfiets en ga naar een park waar waarschijnlijk andere kinderen rondzwerven. Zo worden ze gemotiveerd om ook stapjes te zetten.

Tip:
# 1: Zet het zadel op de juiste hoogte; het kind moet beide voeten plat op de grond kunnen zetten en toch ongeveer 3-5 cm ruimte tussen het zitvlak en het zadel hebben.

# 2: In het begin is het een goed idee voor een volwassene om de schouders van het kind vast te houden totdat het heeft geleerd om met de loopfiets tussen de benen te lopen.

Stap 2: rollen

Nu is het tijd dat de stappen langer worden – na het leren lopen, is het eindelijk tijd om te leren rijden! Na een beetje oefenen kunnen kinderen zelfs trots hun benen in de lucht strekken terwijl ze voorbij rollen. Je zult zien dat ze hierdoor hun balans heel goed kunnen oefenen.

Tip:
Zodra je kind meer tijd besteedt aan hardlopen dan aan lopen met de fiets tussen de benen, kan het zadel geleidelijk stukje bij beetje omhoog worden bewogen.

Stap 3: remmen

Idealiter zouden kinderen moeten leren remmen terwijl ze op een loopfiets rijden, want dit is het moment waarop ze kunnen oefenen met hun voeten op de grond. De handrem van de woom loopfiets bereidt kinderen voor op het remmen op een trapfiets. Dit – gecombineerd met balanceren – betekent dat ze alleen nog moeten leren trappen.

Tip:
Zodra kinderen kunnen rennen met een loopfiets tussen de benen, is het het juiste moment om te demonstreren hoe de rem werkt door de fiets op te pakken en het kind te laten zien hoe het achterwiel kan worden geblokkeerd door de handrem te gebruiken.

Wil jij ook de ideale loopfiets voor jouw kid? En zo een goede start maken voor het echte werk?

Bekijk dan onze loopfietsen:

Woom 1

Winkelmand
There are no products in the cart!
Winkel verder
0
×

Hoi...

Voor eenvoudige vragen. Stuur een Whatsapp.
Of stuur een e-mail naar:  info@dekleinespaak.nl

×