DE KLEINE SPAAK

Elektrische fiets  voor kinderen Jeugd? 

Ook daar vinden we wat van bij deKleineSpaak. We vinden er zoveel van dat wij geen elektrische fietsen voor kids verkopen. Of laat ik het anders zeggen het is een heel ander segment waar we niet zo veel mee hebben en we doen liever een paar dingen echt goed.

 

Waarom hebben kinderen een e-bike nodig?

Als je de commercie mag geloven is een E-bike voor de jeugd het allerbeste wat je je kind kan geven, geen gezeur dat je kind niet wil doorfietsen, nooit meer duwen, altijd wind mee, eindelijk makkelijk fietsen. En zelfs dat het goed is voor de beweging en een manier is om af te vallen…. 

 

woom kinder jeugd ebike e bike deKleineSpaak De Kleine Spaak 600 x 400

Wat hierboven staat is echt waar en klopt, maar wat is werkelijk het probleem….. en zit de oplossing niet gewoon in de eenvoud?

Is het probleem niet door de markt gecreëerd?

Wat is volgens mij vaak het probleem: 

Dat de meeste kinderfietsen te zwaar, te log en met slechte materialen zijn gebouwd. Hierbij is niet nagedacht over een efficiënte bouw van de fiets. Ook is er geen rekening gehouden dat een kind een andere bouw heeft dan een volwassene. 

Is het verhaal niet zo?……..

We maken een kinderfiets die te zwaar is en niet goed functioneert. 
En we moeten dit oplossen met een e-bike die nog zwaarder en logger is dan de gemiddelde kinderfiets al is?

Om vervolgens te zeggen dat dit beter is voor de conditie van de kinderen omdat ze anders helemaal niet fietsen. Of dat ze te moe aankomen op school…..

 

Kind lekker fietsen lichtgewicht fiets De Kleine Spaak
inchmaat niet bepalend 2

We beginnen weer opnieuw

Wat je wilt is dat je kind lekker fietst, je geen gezeur hebt en gezellig onderweg bent. Dus we beginnen van vooraf aan en gaan kijken hoe we een kinderfiets licht en efficiënt kunnen maken:

Lichtgewicht frame, lichtgewicht componenten, lichtlopende banden en efficiënte overbrenging in samenwerking met de versnellingen.
Op het kind afgestemde geometrie en onderdelen. Denk aan cranks, stuur en zadel. Gewoon weer terug naar wat goed werkt. Basic en met de kunst van het weglaten. Wat je niet nodig hebt, hoeft niet op een fiets te zitten. Dit zorgt automatisch voor minder ballast. En dit alles voor ¼ van de prijs van een e-bike.

Tegenwind en weerstand

Wat is er mis met af en toe tegenwind? Een berg op je pad vinden, weerstand voelen…..

Dit maakt ook dat je grenzen kan verleggen. De prestatie dat je zelf ergens naar toe bent gefietst. De duimen die omhoog gaan als jij de berg op fietst. Niet alles gaat vanzelf we zullen altijd weerstand hebben. Over bergen gaan en soms tegenwind, regen en een dalletje hebben… Dat is het mooie aan fietsen. De herinnering hebben aan het machtige avontuur dat je samen beleeft hebt. 

Maar ook de overheid zegt: Bewegen is goed, maar meer bewegen is beter.  Bewegen maakt je vrolijker, je presteert beter en je zit beter in je vel!

 

Pyro 26 small 9-speed mint De Kleine Spaak

Kinderen worden volwassener door tegenwind en weerstand.

de kleine spaak

Informatie E-bike voor kinderen jeugd

,Onze ervaring is dat je 95% van de voordelen van een E-bike kan wegnemen met een lichtgewicht kinderfiets. 

Niet alleen de aanschafkosten van een e-bike zijn hoger, maar ook de onderhoudskosten zijn hoger. Vraag bijvoorbeeld altijd wat de vervangingskosten van de accu zijn. Dit is vaak het duurste onderdeel die in de loop van tijd in capaciteit afneemt naargelang het gebruik. Maar ook de belasting van de componenten is hoger door de motor. Hierdoor is de slijtage van de onderdelen hoger. Met de mogelijke reparatiekosten die hierbij horen. 

En laat je zeker niet tegenhouden om een e-bike aan te schaffen. Maak daarin je eigen afweging. Waar word jij het meest gelukkig van? Daar gaat het uiteindelijk om.

Als je dan toch op zoek gaat naar een e-bike voor je kids hieronder een aantal aanbieders van e-bikes voor kinderen.

 

Sportieve MTB e-bikes voor kinderen en jeugd: 

Ben-E-Bike 

woom E bike

KTM kinder E bikes

Stadsfietsen:

Op deze markt is veel aanbod, zeker als je gaat kijken naar klein volwassenen.

Alle grote merken bieden daarin fietsen aan. Cortina, Batavus etc.

 

Info regelgeving overheid

Fietsersbond info over e-bikes

 

Meer info en lobby stukken vind je hier:

ANWB elektrische fiets voor scholieren

Ebike Choices

officieel dealer van 

woom kinderfiets
Kopie van Konabikes officieel dealer De Kleine Spaak
pyrobikes
frog bikes kinderfiets
FollowMe
toutterrain
Winkelmand
There are no products in the cart!
Winkel verder
0
×

Hoi...

Voor eenvoudige vragen. Stuur een Whatsapp.
Of stuur een e-mail naar:  info@dekleinespaak.nl

×