Salsa Timberjack 20 and 24

Salsa stapt in de vette  kinderfietsen. En dat doen ze om te beginnen best goed! Maar wel anders dan de rest.  Ze zijn begonnen met een 3 inch band en daaromheen een mooi alu frame gebouwd.  Een 3 inch band is een ‘dunne’ fatbike band. Maar voor een kinderfiets al echt dik.  Wat opvalt is dat ze keurig 28T voorblad gebruiken, dit zorgt voor een goed bruikbaar kinderverzet. derailleur, cassette is niets bijzonders en zit op bijna elke kinderfiets (Shimano  Altus) De shifter vind ik dan wel weer jammer,  geeft weinig grip voor kinderhanden. liever had ik daar een trigger shifter gezien of een brede draaishifter.  Cranklengte is een ?  net als de Q-factor. Je kan er nog een  verende voorvork  inzetten maar ik vraag me af of je deze nodig hebt met deze dikke banden. Frames zien er echt gelikt en mooi uit en met mechanische schijfremmen is ook niets mis.  gewicht is ongeveer 11,5 bij de 24″ en 10,5 voor de 20 inch.

Goed om te weten is dat ik de fiets nog niet in mijn handen gehad heb dus het  met  een plaatje en specificaties  moet doen. Link naar Salsa 

Fiets en wandelbeurs Gent BE 10 – 11 feb Flanders Expo

deKleineSpaak on tour naar de  Fiets en Wandelbeurs in Gent,  Met dit jaar 2000 m² ruimte voor kinderen en hun ouders. Wij gaan laten zien: Woom bikes – Frog bikes – Pyro bikes – Followme Tandem – Fritz cargo wheel – Tout-terrain singletrailer + streamliner. Wij kijken er naar uit om jullie daar te ontmoeten!

Maar er er is meer……
Beursbeleving voor ouders én kinderen  

De Fiets en Wandelbeurs durft te vernieuwen. We mikken vanaf 2018 ook volop op families met kinderen die hun dagdagelijkse verplaatsingen en vrijetijdsbesteding een actieve invulling geven. Maar liefst 2000 m² beursoppervlakte in Flanders Expo staat volledig in het teken van fietsen en wandelen met kinderen. Alles draait om beleving, informatie uitwisselen, vergelijken en testen.

Is Gent niet in de buurt, op 2 – 3 – 4 Maart zijn we ook op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht!

Fiets en Wandelbeurs

Nazomerweekeinde Wereldfietser nu ook voor gezinnen!! 1-3 sep

Nog even nagenieten van de de mooie zomer  😉 dat kan tijdens het nazomerweekend van de wereldfietser op de mooie camping de Harskamperdennen.

Wat gaat er gebeuren?
-De gezinstocht telt 30 tot 50 kilometer. We houden meerdere rustmomenten (ook fijn voor borstvoedende moeders en hongerige of speellustige kinderen) en zullen tussendoor pauzeren op een speelplek.
-een gezamenlijke maaltijd op zaterdagavond
-Fietskarren vergelijken, de bevindingen komen in het tijdschrift van de wereldfietser.

Meer info en aanmelden klik je hier

http://www.wereldfietser.nl/activiteit/fietstocht-voor-gezinnen

Nieuw: Frog 52 Single speed

Nieuw bij Frogbikes de Frog52 single speed. Dus in plaats van 8 versnellingen lekker simpel 1 versnelling.  Voor het vlakke Nederland een ideale fiets. Kortom eenvoudig, licht en snel… Verkrijgbaar in groen en rood. En natuurlijk met alle extra’s die je bij Frog Bikes verwacht: eenvoudige spatborden, bel, potje lak en extra set MTB bandjes. Dit voor de prijs €360,- We hebben de fiets klaar staan voor een proefrit.
Gewicht: 7,7kg
Voor kinderen met binnenbeenlengte 48-52
Leeftijd:4,5 tot 6 jaar

Canyon Kinderfietsen

Hey leuk, weer wat actie in kinderfietsen land! Canyon zet een lijn kinderfietsen op de markt!
Over Canyon in het kort: Duits merk met ook een verkoopkantoor in Nederland. Verkoop alleen vanaf fabriek direct aan consument dus geen tussenhandel en geen dealers. Boven op de onderstaande prijs komt nog €33,- verzendkosten

Canyon Offspring all 16 €499 8,2kg
Geen 16 en geen 18 inch, wat dan wel? gewoon alle twee voor een 18 inch wiel om makkelijk over onregelmatige paden te kunnen rijden en achter een 16″wiel om de fiets laag en hanteerbaar te houden voor de kleine rijders. Met sram automatix 2 versnellingsnaaf dit betekent dat er achter geen steekas in zit, dus niet even makkelijk het achterwiel eruit halen, daarvoor moet je gereedschap bij de hand hebben.  Cranklengte die hebben ze echt goed gekozen! Verder mooie dunne handvatten en helemaal gaaf zijn de schijfremmen! en dat is bijzonder op een 16″ fiets….. of was het nu 18″…..

Canyon offspring all 20 €699,-  9,1kg
20 “mtb fiets met een echt goed kinderverzet van 1×9 versnellingen.  een voorblad met 30 tanden en achter een 9 speed cassette 11-34. sram X4 zorgd voor soepel schakelen door middel van trigger shifters. De verende voorvork wordt gelukkig nog achterwege gelaten en de mooie dikke en lichte vouwbanden zijn er voor gemaakt om de klappen op te vangen! Cranklengte is met 127mm prima. En natuurlijk schijfremmen en steekassen!

Canyon offspring all 24 €799,-  10,9
De verende voorvork maakt de fiets minimaal 1kg zwaarder.  Het verzet is bijna hetzelfde als bij de 20″ fiets alleen zijn de wielen iets groter waardoor het verzet toch veranderd. Ook met vouwband, steekassen en schijfremmen. Kortom een topfiets om te gaan mtb-en

Prijzen zijn pittig, maar schijfremmen, steekassen, 9-speed, x4 en x5 verklaren dit. Ik ben benieuwd hoe de afwerking is en ik kijk er naar uit om ze te bekijken!

Meer info: www.canyon.com/kids/ 

Cleary Bikes

Cleary BikesHey, weer een kinderfietsen merk dat op mijn spoor komt. Een klant uit Singapore wees me op deze USA fabrikant. Gebruiken als basis staal, maar weten het gewicht binnen de perken te houden. Met 10.8kg voor de 24″ Meerkat nog niet super licht te noemen maar zeker een bedrijf dat serieus bezig is met kinderfietsen.  Het assortiment van Cleary bikes bestaat uit 12″ loopfiets 12, 16 en 2oinch single speed en dan als toetje 9 speed 24″ Meerkat. (nog) niet in europa te koop
Link: clearybikes.com

TrisTrans Saga

TrisTrans Saga is the story about two little adventurers, Tristan en Nanook. They are brothers living an outdoor lifestyle.

Dit is een van de meest ondernemende families die ik tot nu toe tegen ben gekomen. Blijf op de hoogte via hun facebook     Echt super leuk wat ze ondernemen met hun kinderen. En Tristan en Nanook ontdekken de wereld  op een WOOMbikes!

Wij wensen jullie veel plezier!
http://tristranssaga.com/index.html

Fiets en wandelbeurs

 Fiets en WandelbeursOp 11 en 12 februari zijn wij aanwezig op de fiets en wandelbeurs in Utrecht. Je kan ons vinden op en bij het kinderfiets parcours.  Kom gezellig even langs!

  • Waarom naar de Fiets en Wandelbeurs?
  • Heel veel info over bestemmingen, routes, vervoer, overnachten.
  • Interessante lezingen,
  • Veel materiaal wat je kan bekijken en testen.
  • Ouders informeren ouders. Heel veel praktische informatie.
  • En de kinderen zijn t/m 12 jaar gratis 

 

Test kinderfietsen USA / Bike Dads

Two Dads, Bike Obsessed
Een leuke website gericht op de Noord Amerikaanse markt.

Gone are the days of big box/big brand heavy hunks of junk.  This is a revolution. Niets meer aan toe te voegen…..
De afgelopen jaren zijn veel producten van lichtgewicht kinderfietsen ook op de Noord Amerikaanse markt aan het groeien. WoomBikes, IslaBikes, Early Rider en FrogBikes om er een paar te noemen. De fiets freaks van http://www.thebikedads.com/  hebben er een aantal getest! Een klik op onderstaande foto brengt je direct naar de test!
16inchtitle

Overzicht Kinderfietsen

Ik heb een overzicht pagina  gemaakt van alle merken kinderfietsen die ik ken en verkrijgbaar zijn. Kinderfietsen overzicht Dit zijn niet alleen de fietsen die wij als d Kleine Spaak verkopen maar gewoon een overzicht van alles dat verkrijgbaar is. Ik heb dit zo objectief mogelijk willen doen om eerlijke info beschikbaar te stellen zo dat je een goede keuze kan maken

kubikes-24l-basic-8_rot_1000 twentyfour-small-green shapeimage_2 main-zoom gxqxcwk7qms7l9pdqzq9_woom_5b_seitl_nr 2862